Charme et Douceur de Rosiès
Sedert 2000 verzorgt Martine de table d’hôtes in haar luxueuze chambres d'hôtes ‘Charme et Douceur de Rosiès’ te Dunes in zuid-west Frankrijk (Midi-Pyrénées).

Als gedreven huishoudregentes gaf zij voordien kooklessen aan volwassenen en werkte ze mee aan kookboeken en aan kookprogramma's op televisie. Met de rijke ervaringen van 25 jaar cuisinière, sommelier en gastvrouw nam zij de uitdaging aan om iedere dag opnieuw een gastronomisch festijn te brengen. Een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een vijfgangenmenu, inspelend op de wensen van de gasten, het aanbod van de streek en het seizoen.

Het eten kadert binnen het totaal gebeuren met een origineel gedekte tafel. Dagelijks worden het tafellinnen, de borden en glazen, het decoratiemateriaal, de verse bloemen en kruiden uit de tuin gekozen en kunstig geschikt.

Om tot een harmonie van smaken te komen, kiest Martine voor ieder gerecht een bijpassende wijn of gaat zelfs in functie van de wijn koken. Iedere wijnproducent is persoonlijk bezocht en uitgebreid geproefd.

Ook de ingrediënten worden met dezelfde benadering verworven. Immers van iets slechts kan men niets goeds maken. De ‘slow food’-methode wordt in Rosiès toegepast. Lekker eten heeft nu eenmaal tijd nodig om lekker te zijn. Maar met een goede organisatie en voorbereiding kan de gastvrouw ook meetafelen en genieten van de vakantiesfeer.

Een zeer beperkt gebruik van room en boter houdt de gerechten licht verteerbaar. Lekker eten en goed slapen, de basisingrediënten voor een geslaagde vakantie.

http://www.rozies.fr

Na de eerste zomer in Frankrijk, werd de vraag gesteld om toch nog eens een kookles te geven, desnoods voor een klein groepje thuis in Bachte-Maria-Leerne …

Inmiddels werd het huis in de Dulakkerweg 19 te Bachte-Maria-Leerne (Deinze) verbouwd en uitgebreid met een kookstudio, schoonheids- en kapsalon. Een deurenwand laat toe om de verschillende plaatsen af te sluiten.

Achteraan het gebouw is er een ruime parking en een aparte inkom naar de kookstudio.

In de herfst komt Martine terug naar België. Zij stelt haar kookstudio voor u open en laat haar fijne gerechten en ontvangstkader ontdekken. Met de inspiratie en de creativiteit van de voorbije zomer in ‘Charme et Douceur de Rosiès’ heeft zij nieuwe recepten en feestmenu's voor de kooklessen samengesteld.

Bij de aanvang van de kookles krijgt men een kookboekje met de beschrijving van de ingrediënten en de bereiding, inclusief foto's. Tijdens de bereiding geeft zij de uitleg en toont de geavanceerde en efficiënte technieken om thuis een echt culinair festijn te houden. U krijgt er talrijke praktische tips om uw gasten thuis te ontvangen en er zelf van te genieten door zich goed te organiseren en voor te bereiden. Vervolgens genieten de deelnemers van de maaltijd met geselecteerde wijnen.

De kooklessen vangen stipt aan en duren ongeveer 4 uren.